TKR 10-Készlet Home 20190617 ( .PDF ) TKR-Keszlet Home.htm

TKR 10-Készlet Home 20190617 ( .PDF ) TKR-Keszlet Home.htm

TKR 366/10/APP ...

...

2019. évi CXXII. törvény

a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről

...

10. Járulékalapot nem képező jövedelem

...

32. § Nem képezi a társadalombiztosítási járulék alapját

...

c) a szerzői jogi védelem, találmányi szabadalmi oltalom, védjegyoltalom, földrajzi árujelzők oltalma, mintaoltalom alatt álló mű, alkotás, valamint az újítás hasznosítására irányuló felhasználási, hasznosítási, használati szerződés alapján a vagyoni jog (védelem alatt álló jog, oltalmi jog) felhasználásának ellenértékeként kifizetett díj,

...

A szerzői jog jellemzője, hogy az oltalom hatósági aktus nélkül, a mű létrejöttével keletkezik. A jogszabályi védelmet alapvetően Magyarország Alaptörvénye ( 2011. április 25. ), a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) és a Polgári Törvénykönyv ( 2013. évi V. törvény ) biztosítja.

A vagyoni jog felhasználásának ellenértékeként kapot díjból a Tbj.) 21. § d) pontja értelmében járulékokat nem kell levonni, mert a Tbj. alapján nem képezi a nyugdíjjárulék és az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapját a szerzői jogi védelem alatt álló mű, alkotás hasznosítására irányuló felhasználási szerződés alapján a vagyoni jog felhasználásának ellenértékeként kifizetett díj.

...

Tbj.) 21. § Nem képezi a nyugdíj-járulék és egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapját

...

d) a szerzői jogi védelem, találmányi szabadalmi oltalom, védjegyoltalom, földrajzi árujelzők oltalma, mintaoltalom alatt álló mű, alkotás, valamint az újítás hasznosítására irányuló felhasználási, hasznosítási, használati szerződés alapján a vagyoni jog ( védelem alatt álló jog, oltalmi jog ) felhasználásának ellenértékeként kifizetett díj.

...

2020. július 1 -től minden belföldi adóalanynak kiállított számláról online adatszolgáltatási kötelezettség lép életbe a NAV felé, míg 2021. január 1 -től a magánszemélyek részére kiállított számlák adatait is el kell küldeni vagy rögzíteni kell a NAV online számla rendszerébe.

Az ÁFA Tv. szerint továbbra sem csak számlázó programmal számlázhatnak a vállalkozások, de számlatömbbel vagy online összekötéssel nem rendelkező számlázóval is.

A kézzel vagy a NAV Online Számla rendszerével online összekötéssel nem rendelkező számlázóból kiállított számlákat, 4 napon belül rögzíteni kell a NAV Online Számla rendszerébe.

Az adatszolgáltatási kötelezettség minden egyes vállalkozót és vállalkozást érinteni fog 2020. július 1 - étől, aki belföldi adóalany ( belföldi vállalkozás ) részére számláz.

Maradj otthon vagy a cégnél és töltsd le, telepítsd, üzemeld be, próbáld ki, vásárold meg és használd a TKR Boltot, hogy a hasznodra lehessen!

Ha a PC -dre telepített weblap nézegetők nem helyesen mutatják be valamelyik TKR -es oldalamat, akkor csak töltsd le, telepítsd, üzemeld be, próbáld ki és használd a tkrWeb plusz internet böngészők valamelyikét, hogy azt lásd amit én!

banjozsef.hu - tkrCloud, tkrinfo, tkrpláza, TKR, TKR 366, TKR 10, TKR APP, BJ, BJ_TOOLS, TKR_TOOLS, tkrmobil, tkrxml, tkrmost, tkrnet, személymenedzselés, tkrpédia, tkredzés, tkrdroidtkrWeb banjozsef.hu - tkrCloud, tkrinfo, tkrpláza, TKR, TKR 366, TKR 10, TKR APP, Bjsoft, TKR, TKR 366, bjSql, bjblog

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések